Birgit Nilsson 100 år – Jubileumskonsert

19 maj kl. 19:00

Evenemang Navigation

Vi hyllar Birgit Nilsson – Sveriges genom tidernas största sopran. Vi visar en exklusiv jubileumskonsert med dagens stora operastjärnor – Nina Stemme, Michael Weinius, Cornelia Beskow och Christina Nilsson. När Kungliga Operan släppte biljetterna 30 november var hela salongen bokad på ett par minuter. Nu har du chansen att uppleva konserten live på bio lördag 19 maj.

Birgit Nilsson och Kungliga Operan är ett synonymt begrepp i operavärlden. Efter debuten 1946 och genombrottet med Agathe i Friskytten respektive Lady Macbeth i Macbeth kom Birgit att snart lägga den internationella operavärlden för sina fötter.

Samtidigt återvände hon regelbundet till sin hemmascen. Sin sista roll på Kungliga Operan gjorde hon 1981 som Brünnhilde i Valkyrian. Där gjorde hon inte mindre än 35 roller.

Det blir en exklusiv konsert som bara kommer att äga rum en enda gång. Kungliga Operan har förutom Nina Stemme och Michael Weinius även engagerat unga stjärnor som nyligen slagit igenom i den internationella operavärlden. Kungliga Hovkapellet under ledning av Alan Gilbert medverkar också.

Cirka 2 tim. 20 min. inklusive paus. Servering i paus.