Carmen -LIVE Från Dalhalla

20 augusti, 2016 kl. 20:00 - 23:00

Folkets Hus och Parker livesänder Carmen från Dalhalla i en föreställning skapad för kalkbrottets unika förutsättningar. 20 augusti 20.00 visas den på ett stort antal av våra biografer i hela landet.

Mångfacetterad och medkännande gestaltning av Carmen i en unik föreställning skapad för kalkbrottets unika förutsättningar! En Carmen som lever, älskar, hatar och dör vid sjön där hon och hennes kumpaner tillfälligt slagit läger. Här utspelar sig det kända dramat om kärlek, fattigdom, svartsjuka och mord. En föreställning fylld av sångsolister i världsklass, Dalasinfoniettan, 75 körsångare, 25 professionella dansare från hela landet, barn och statister. Och båtar på sjön!

För regin står operasångaren och regissören Ulrik Qvale och för kostym och scenografi Karin Sundvall. Dirigerar gör Dalasinfoniettans nye chefdirigent Daniel Blendulf och Dalasinfoniettan spelar förstärkta av frilansande extramusiker. Stjärnkoreografen, känd från Bounce, Ambra Succi medverkar med ca 20 dansare.

Regi: Ulrik Qvale
Dirigent: Daniel Blendulf