Chaplin – Stadens Ljus

3 december, 2016 kl. 15:00 - 16:30

Dramakomedi | USA | 81 min

Planlöst spankulerande längs stadens gator stöter en luffare ihop med en blind blomsterflicka. Men eftersom hon är blind kan hon inte se vem luffaren är, och misstar honom för en rikeman. Så passande, kan tyckas, eftersom luffaren förälskar sig i flickan. Senare råkar luffaren rädda livet på en full miljonär, som blir hans bästa vän. Plötsligt är luffaren ett steg närmare den person flickan tror att han är. Desto mindre passande, att miljonären inte längre känner igen luffaren när han nyktrat till… Vänskap och social status är inte alltid vad det synes vara, i en värld där en luffare kan vara kung och en blind flicka hans drottning. Stadens ljus är ett av Chaplins främsta verk, med en slutscen som kallats för den bästa skådespelarprestation som någonsin fångats på film.

Regissör: Charles Chaplin
Utgivningsår: 1931