Eugen Onegin

22 april, 2017 kl. 19:00 - 23:00

Folkets Hus och Parker livesänder Eugen Onegin från Metropolitan i New York med Anna Netrebko och Dmitri Hvorostovsky i huvudrollerna. Den 22 april 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Anna Netrebko repriserar en av sina mest hyllade roller som Tatiana, den naiva hjältinnan i Tjajkovskijs opera, efter Pusjkins klassiska roman. Dmitri Hvorostovsky gör huvudrollen som Onegin som avvisar Tatianas kärlek tills det är för sent.

Robin Ticciati, musikalisk chef för Glyndebourne Festival Opera, dirigerar återuppsättningen av Deborah Warners version, som hade premiär vid Mets säsong 2013-2014. Alexey Dolgov gör rollen som Onegins vän/rival, Lenskij, med Elena Maximova som Tatiana syster Olga och Štefan Kocán som Prins Gremin.

I rollerna: Anna Netrebko (Tatiana), Elena Maximova (Olga), Alexey Dolgov (Lenski), Dmitri Hvorostovsky (Onegin), Štefan Kocán (Gremin)

Byte av sångare

På grund av sjukdom måste operasångaren Dmitri Hvorostovsky ställa in sitt engagemang i Eugen Onegin på Metropolitan-operan. Huvudrollen kommer vid direktsändningen den 22 april istället att göras av svenske Peter Mattei.

Dirigent: Robin Ticciati
Regi: Deborah Warner