Hamlet

27 september, 2018 kl. 18:00

Folkets Hus och Parker och NT Live visar en efterlängtad repris av Hamlet från The Barbican Theatre i London. I huvudrollen ser vi Benedict Cumberbatch.

En familj slits isär medan landet rustar för krig. Tvingad att hämnas sin faders död, men förlamad av den förestående uppgiften, rasar Hamlet mot sin omöjliga situation, som hotar både hans mentala hälsa och rikets säkerhet.

För regin står den hyllade Lyndsey Turner (pjäserna Posh och Machinal). Hon vann Critic’s Circle Theatre Award och Laurence Olivier Award som bästa regissör 2014 för pjäsen Chimerica.

Benedict Cumberbatch Oscarsnominerades för sin roll i The Imitation Game och vann en Emmy för sin roll i TV-serien Sherlock. Bland hans filmroller märks också 12 years a slave, Doctor Strange och Tinker Tailor Soldier Spy.
SPELTID
Cirka 3 tim 30 min inkl. paus

NYPREMIÄR 1 MARS
INSPELAT EVENEMANG!