Händels Messias

16 december, 2017 kl. 15:00

HÄNDELS MESSIAS

Händels magnifika Messias sprider julglädje med favoriter som Ev’ry Valley, For unto Us a Child is Born och förstås den mäktiga Halleluja-kören. 16 december livesänder vi den mäktiga konserten från Göteborgs Konserthus.

Nathalie Stutzmann är både en internationellt firad sångerska och hyllad dirigent. ”Det slags glöd man förknippar med Gustavo Dudamel”, skriver Philadelphia Enquirer. Med den kompetensen kommer hon att lyfta Händels magnifika Messiastill nya höjder.

Händel var Londons musikaliske kung men Messias uruppfördes i Dublin dit han blivit inbjuden 1742: ”Klart överlägset allt annat liknande som har framförts i detta eller något annat kungarike” skrev Dublin News-Letter.

Händel ledde själv framförandet från sin orgel som skeppats från London för konserterna. Sedan dess har Messias sin givna plats i repertoaren.

Beräknad längd: 2 timmar 15 minuter inkl. paus

Servering i paus.