Kung Lear

11 oktober kl. 18:00

Säsongens första livesända pjäs från National Theatre Live är Shakespeares Kung Lear. I huvudrollen ser vi den fantastiske Ian McKellen. 27 september direktsänds den på utvalda biografer i Sverige.

Sir Ian McKellen (Gandalf i Sagan om ringen-filmerna, Magneto i X-Men-filmerna) fick femstjärniga recensioner vid premiären på Chichester Festival Theatre. Föreställningen gick för helt utsålda hus.

Detta är en modern version av Shakespeares ömsinta, gripande och chockerande pjäs om äregirighet och förräderi. Där en familj och ett land kastas in i en våldsam och bitter maktkamp. Kung Lear är en föreställning från NT Live.

PRESSCITAT:
”Ian McKellen reigns supreme in this triumphant production.” – DAILY TELEGRAPH

”Ian McKellen adds to the roster of his greatest achievements with this extraordinarily moving portrayal of King Lear.” – INDEPENDENT

”Ian McKellen’s detailed, intelligent performance is a triumph.” – EVENING STANDARD

”This King Lear is an intensely moving experience.” – THE STAGE

”Smart, lucid, superbly detailed.” – GUARDIAN