Musikal: An American in Paris

16 maj kl. 19:00

Inspelad Föreställning:

An American in Paris

Vi är glada att få visa den otroligt hyllade Gershwin-musikalen An American in Paris på utvalda biografer.  Den 16 maj kan du uppleva denna färgglada föreställning som handlar om att hitta kärleken, lyckan och ett nytt liv.

An American in Paris innehåller några av George och Ira Gershwins mest tidlösa melodier. Följ med på Lise, Jerry och deras vänners resa, när de blir kära, följer sina drömmar och hyllar livet. Musikalen är inspirerad av filmklassikern med Gene Kelly och Leslie Caron.

Musikalen utspelas i Paris, ljusets stad, precis efter andra världskriget. När mörkret efter den nazistiska ockupationen börjar lätta, väcks stadens invånare till liv och återupptäcker livets möjligheter.

Handling
Jerry är amerikansk veteran och talangfull konstnär. Han lider fortfarande av sviterna från kriget när han en dag upptäcker sina drömmars kvinna. Lise är en ung balettdansös.

Hon är dock redan förlovad med Henri, en rik ung affärsman, som drömmer om att blir showartist. Men älskar Lise verkligen Henri? Eller är Jerry, den amerikanske främlingen, mannen i hennes liv? Och även om hon älskar Jerry, kan Lise hitta ett sätt att gå vidare, sedan Henris familj räddat hennes liv under kriget?

Presscitat
The Guardian, ★★★★★ – ” En verkligt hänförande version av Hollywoodmusikalen.”
The Stage, ★★★★★ – ”En omedelbar klassiker.”
Whatsonstage.com, ★★★★★ – ”Olik alla andra musikaler på Londons scener.”
The Sunday Times, ★★★★★ – ”Fylld av dans, romantik och härlig Gershwin-musik!”
Mail on Sunday, ★★★★★ – ” Denna spektakulärt hänförande show har rytm, romantik och razzle dazzle.”
Radio Times, ★★★★★ – ” En glädjefylld, färgstark och hjärtevärmande musikal.”
Smooth Radio, ★★★★★ – ”Ett lyxigt, överdådigt musikaliskt mästerverk.”
Sunday Express, ★★★★★ – ”Den mest eleganta, sprudlande och melodiska musikalen i stan.”
Financial Times, ★★★★★ – ”Denna överdådiga musikal är så stärkande att den borde finnas tillgänglig på recept.”
London Theatre, ★★★★★ – ”Helt förtrollande.”

Speltid

16 maj 2018

Av Craig Lucas, inspirerad av filmen med samma namn
Musik och text av George Gershwin och Ira Gershwin