PORGY AND BESS

1 februari kl. 19:00

Missa inte George Gershwins älskade folkopera Porgy and Bess som livesänds från Met den 1 februari. Visas på Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

Porgy och Bess är tillbaka på Met för första gången sedan 1990 i en ny uppsättning regisserad av James Robinson. Denna ”folkopera”, som upphovsmännen beskrev den 1935, är historien om den handikappade tiggaren, Porgy (Eric Owens) och hans kärlek till narkomanen Bess (Angel Blue).
Operan är fylld av älskade klassiker som Summertime, It Ain’t Necessarily So, Bess, You Is My Woman Now, I Got Plenty o’ Nuttin’ och My Man’s Gone Now. Bland övriga operastjärnor märks Donovan Singletary som fiskaren Jake, Golda Schultz som hans fru Clara och Latonia Moore som änkan Serena.

Speltid
Cirka 3tim 40min
Livesänds 1 februari kl. 19.00
Metropolitan, New York