Sound of Music-Sing Along

5 april kl. 18:00

Sound of Music är en musikal från 1959, av Richard Rodgers och Oscar Hammerstein II, delvis baserad på verkliga händelser. En filmatisering av Sound of Music gjordes 1965 vilken anses vara en av filmhistoriens största musikalsuccér.

Musikalen bygger på en självbiografisk roman av Maria von Trapp.

Maria är en ung novis (blivande nunna) i Salzburg. Hon skickas iväg från sitt kloster för att bli barnsköterska åt Georg von Trapp som är en änkling med sju barn. I början är barnen elaka mot henne, precis som mot de föregående guvernanterna, men hon lär barnen att sjunga och lyckas på det sättet få dem att tycka om henne. Maria blir så småningom även kär i Georg. Han har dock redan ett förhållande med en baronessa. Men efter olika turer lämnar baronessan honom, och Maria och Georg gifter sig. En dag tar nazisterna över i Österrike och de kräver att Georg går i tjänst på nytt. Under en sångfestival lyckas familjen fly över bergen till Schweiz.

I filmen från 1965 spelas Maria av Julie Andrews och Georg von Trapp av Christopher Plummer. Filmen regisserades av Robert Wise och vann en Oscar för bästa regi.

Vi visar filmen i en digitaliserad Sing along version där publiken sjunger med i sångerna. Kören Helt Sonika finns på plats och sjunger med, för att stödja publiken.

Längd 174 min.