SuperSwede – En film om Ronnie Peterson

27 augusti, 2017 kl. 18:00 - 19:30

Superswede är en film om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden. För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”.

Ronnie Peterson, Barbro Peterson, dottern Nina Kennedy, Niki Lauda, Sir Jackie Stewart och Mario Andretti mfl

• Regi – Henrik Jansson-Schweizer
  • Speltid – 89 min