The Nile Hilton Incident (Sv. txt)

1 oktober, 2017 kl. 17:00 - 19:00

Noredin (Fares Fares) är en korrupt kriminalpolis i centrala Kairo som satt i rutin att pressa lokala brottslingar på pengar. I ett rus av droger och alkohol håller han sig flytande i ett rättssystem som är på randen till kollaps. När en känd sångerska hittas död på The Nile Hilton Hotel hamnar utredningen på Noredins bord. Vad som från början verkar vara ett enkelt svartsjukedrama, visar sig vara mycket mer komplicerat än vad han kunnat föreställa sig. Spåren leder honom rakt in i den innersta kretsen runt presidenten och det enda vittnet är en ung flykting, Salwa, som jobbar svart på hotellet. Noredin börjar ifrågasätta sin egen moral allt eftersom han blir djupare och djupare indragen i en spiral av prostitution, utpressning, mord och dolda politiska agendor. Det blir uppenbart för honom att jakten på rättvisa är ett ensamt lopp där ingen går att lita på. Filmen är inspirerad av verkliga händelser i Kairo veckorna innan revolutionen i Egypten 2011.

Fares Fares, Mari Malek, Hichem Yacoubi, Ger Duhany, Slimane Dazi

• Regi – Tarik Saleh