Tosca

27 januari kl. 19:00

Folkets Hus och Parker livesänder Puccinis Tosca från Metropolitan i New York med Sonya Yoncheva i titelrollen. Den 27 januari 19.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Yoncheva, Grigolo, Lučić – en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi. Sonya Yoncheva gör sin rolldebut i titelrollen, mot älskaren Cavaradossi (Vittorio Grigolo) och Željko Lučić som den skurkaktige Scarpia.

Denna nya uppsättning av Tosca regisseras av Sir David McVicar och dirigeras av Emmanuel Villaume.

Maestro Villaume, dirigerade nyligen Massenets Thaïs på Met, är Music Director på Dallas-operan och Music Director och chefsdirigent för Prags Filharmoniker. Han begick sin Met-debut 2004 med Puccinis Madama Butterfly, och har för Met även dirigerat bland annat Saint-Saëns Simson och Delila, Bizets Carmen, Massenets Manon och Gounods Romeo och Julia.

Speltid:

Servering i paus.