Två herrars tjänare

1 april, 2017 kl. 16:00 - 19:00

Evenemang Navigation

Folkets Hus och Parker och NT Live visar en efterlängtad repris av Två herrars tjänare (One Man, Two Guvnors) från National Theatre i London. Föreställningen är inspelad och textas på svenska.

Två herrars tjänare är dramatikern Richard Beans engelska version av Carlo Goldonis klassiska italienska komedi The Servant of Two Masters. I Beans föreställning har 1700-talets Venedig byts ut mot det ruffiga Brighton på 60-talet där sex, mat och pengar står högt på dagordningen. Huvudrollsinnehavaren James Corden gör efterlängtad comeback på National Theatre och föreställningen har lyfts till skyarna av publik och recensenter.

Francis Henshall (James Corden) har fått sparken från sitt skiffle-band och blir assistent till småskurken Roscoe Crabbe. Men Roscoe är egentligen inte Roscoe, utan hans syster Rachel, som klätt ut sig till sin bror. En bror som i sin tur blivit mördad av Rachels pojkvän, Stanley Stubbers.

Den ständigt fattige Francis ser chansen att skrapa ihop lite mer pengar genom att ta ett andra jobb; för en viss Stanley Stubbers. Denne gömmer sig för polisen i väntan på att återförenas med Rachel. För att undvika upptäckt måste Francis hålla sina två uppdragsgivare (Guvnors) åtskilda. En enkel match?

Recensioner:
En triumf i både fysisk och verbal humor. En av de roligaste uppsättningarna i National Theatres historia.– The Guardian

Sommarens feelgod-succé. En underbart rolig kväll.” – Daily Telegraph

Slapstick, satir och massor av gags: en hysteriskt roligt uppdaterad klassisk komedi.– The Times

I rollerna: James Corden, David Benson, Oliver Chris, Tom Edden
Dramatiker:
Richard Bean
Regissör:
Nicholas Hytner
Regiassistent: Cal McCrystal
Scenografi: Mark Thompson
Ljusdesign: Mark Henderson