WOZZECK

11 januari kl. 19:00

Svenske Peter Mattei gör sin rolldebut som Wozzeck i Alban Bergs operamästerverk om samhällets onda krafter. 11 januari livesänds den från Met till Folkets Hus och Parkers biografer i hela Sverige.

Wozzeck betraktas som en av 1900-talets viktigaste operor för dess känslomässiga kraft och strålande musik. Operan komponerades i slutet av andra världskriget. Det är Bergs mörka utforskande av en soldat som hemsöks av samhällets onda krafter.
William Kentridges uppsättning består av trapplabyrinter, ramper, trasiga möbler och skräp. Animerade träkolsteckningar, kartor och filmklipp skapar en mardrömslik värld av kraschade flygplan, strålkastare och slagfält. Bara scenografin är en upplevelse i sig.

Speltid
Cirka 1tim 40min
Livesänds 11 januari kl. 19.00
Metropolitan, New York