AGRIPPINA

1 oktober kl. 16:00

Inspelad föreställning

Händels Agrippina från Drottningholms Slottsteater visas på Folkets Hus och Parkers biografer med premiär den 26 augusti.

Händels Agrippina komponerades för karnevalen i Venedig 1710 och är en ironisk komedi om makt och erotik med en stark kvinna i titelrollen. Föreställningen är regisserad av Staffan Valdemar Holm och spelades in på Drottningholm under 2021. Handlingen är hämtad från den romerska historien och kretsar kring den makthungriga kejsarinnan Agrippina, som smider planer för att sonen Nerone ska få överta tronen efter kejsar Claudio.

Upplev en riktig barockopera på Drottningholms Slottsteaters 1700-talsscen! Scenväxlingar sker fortfarande med handkraft och rep, de magiska kulisserna blir en del av föreställningen. Vi får en sprudlande uppvisning av musikalisk talang i Händels musik. Inom barockrepertoaren framstår verket som oerhört modernt – det är samma maktspel och förräderier vi ser idag som när operan skrevs för 300 år sedan.

SPELTID

PREMIÄR 26 AUGUSTI

DROTTNINGHOLMSTEATERN

REGI:Staffan Valdemar Holm

DIRIGENT:Francesco Corti

I ROLLERNA:Nahuel Di Pierro, Ann Hallenberg, Roberta Mameli, Kristina Hammarström

Föreställningen är en frivisning i samband med att Skene Folkets Husförening, som äger och driver Kulturhuset Skene, firar 100 år under hösten 2022!

Mer information kommer i augusti.