MET OPERA: EURYDIKE

4 december kl. 19:00

Den grekiska myten om Orfeus, Eurydike och den oemotståndliga musiken har berättats i tusentals år. I denna magiska opera upplever vi berättelsen från Eurydikes perspektiv. Se föreställningen live på bio 4 december.

Myten om Orfeus, som försöker tygla musikens kraft för att rädda sin älskade Eurydike har inspirerat kompositörer sedan operakonstens begynnelse. Stjärnskottet Matthew Aucoin för traditionen vidare i modern tid med en ny vinkel på berättelsen.

Librettot är skrivet av Sarah Ruhl, mottagare av Genius Grant-stipendiet, efter hennes hyllade pjäs från 2003. Här återberättas myten ur Eurydikes perspektiv.

Yannick Nézet-Séguin dirigerar denna uppslukande nya iscensättning av Mary Zimmerman. Sopranen Erin Morley sjunger titelrollen bredvid baritonen Joshua Hopkins som Orpheus.

SPELTID:

LIVESÄNDS 4 DECEMBER KL. 19:00

METROPOLITAN, NEW YORK

DIRIGENT: Yannick Nézet-Séguin

LIBRETTIST: Sarah Ruhl

PRODUKTION: Mary Zimmerman

SCENOGRAFI: Daniel Ostling

KLÄDER: Ana Kuzmanic

LJUSDESIGN: T.J. Gerckens

PROJECTION DESIGNER: S. Katy Tucker

KOREOGRAFI: Denis Jones

DRAMATURG: Paul Cremo

I ROLLERNA: Erin Morley (Eurydike), Joshua Hopkins (Orpheus), Jakub Józef Orliński (Orpheus alter ego), Nathan Berg (Eurydikes far), Barry Banks (Hades)

SVENSK TEXT!

Biljetter: www.bio.se/folkan samt i kassa som öppnar 45 minuter innan föreställningen.