Lokal visning av Göteborg Film Festivals invigning

26 januari kl. 19:00 22:00

Välkommen på Kulturhuset Skenes lokala invigning av Göteborg Film Festival! 📽️🎞️🍿😍

Göteborg Film Festival är Nordens största filmfestival med 35 000 besökare som springer mellan biografer, barer, samtal och fester under 10 dagar.

Numera är Göteborg Film Festival också en digital festival som är tillgänglig för publik från hela Sverige. I år inviger vi Göteborg Film Festival lokalt på biografer över hela landet under en och samma dag – från Kiruna i norr till Malmö i söder.

Varmt välkommen på vår lokala invigning av Göteborg Film Festival i Skene på biograf Folkan i Kulturhuset.

26 jan 2024 kl. 19:00 OBS! Mingel med servering från kl.18:00

Kvällens program:
Mingel 18:00-19:00
19:00 Inspelat invigningstal följt av
Göteborg Film Festivals invigningsfilm Hanteringen av odöda.

Om invigningsfilmen Hanteringen av odöda

Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie ser de döda vakna till liv i formsäkert zombiedrama baserat på John Ajvide Lindqvists hyllade skräckroman.
Femton år efter att Låt den rätte komma in premiärvisades på Göteborg Film Festival är John Ajvide Lindqvist tillbaka med en existentiellt högoktanig skräckfilm som inte lämnar någon oberörd. Med känslomässigt djup, visuell kraft och perfekt tonträff berättar regissören Thea Hvistendahl om tre familjer som nyligen lämnats i sorg efter närståendes bortgång. Men plötsligt slås elnätet ut och de avlidna börjar röra på sig. Norska stjärnorna Renate Reinsve och Anders Danielsen Lie (båda prisade för Världens värsta människa) gestaltar komplicerade återseenden och avbrutna sorgeprocesser tillsammans med bland andra Bahar Pars och Bjørn Sundquist i ett kusligt tankeväckande och alldeles märkvärdigt skräckdrama.

Kulturhuset Skene

Skene, 511 61 Sverige