MET OPERA: LOHENGRIN

18 mars, 2023 kl. 17:00

Wagners romantiska opera Lohengrin återvänder till Met efter 17 års frånvaro. En ny storslagen uppsättning av François Girard som du kan uppleva live på bio i Sverige den 18 mars 2023.

Lohengrin är en uppföljare till François Girards uppsättning av Parsifal, som återigen förenar hans slående visuella stil med dramatiken i Wagners hisnande musik.

Yannick Nézet-Séguin dirigerar och i titelrollen ser vi tenoren Piotr Beczała som den mystiske svan-riddaren. Sopranen Tamara Wilson är grevinnan Elsa, som blir falskt anklagad för mord. Christine Goerke är Ortrud och Evgeny Nikitin har rollen som Ortruds makthungrige make Telramund.

SPELTID:

LIVESÄNDS DEN 18 MARS KL. 17:00

METROPOLITAN, NEW YORK

PRODUKTION: François Girard

DIRIGENT: Yannick Nézet-Séguin

SCENOGRAFI OCH KOSTYM: Tim Yip

LJUSDESIGN: David Finn

PRODUKTIONSDESIGN: Peter Flaherty

I ROLLERNA: Tamara Wilson (Elsa), Christine Goerke (Ortrud), Piotr Beczała (Lohengrin), Evgeny Nikitin (Telramund), Brian Mulligan (en härold), Günther Groissböck (Heinrich)

18 mars, 2023
Kostnad: