Rolling Stones – Havanna Moon *INSPELAT*

15 oktober, 2016 kl. 16:00 - 18:00

25 mars 2016 är ett historiskt datum i Kubas och rockmusikens historia. Då blev Rolling Stones det första rockbandet att spela för en jättepublik på en gratis utomhuskonsert i Havanna. Den historiska konserten filmades av regissören Paul Dugdale, och får global premiär 23 september.

Konserten lockade en miljon åskådare, samma vecka som president Obama blev den förste amerikanske presidenten att besöka Kuba på 88 år. I TV rapporterades Obamas besök som “uppvärmning” inför Stones-konserten, och presidenten nämnde bandet i sitt tal i Havanna.

Mick Jagger välkomnade den enorma publiken med orden “äntligen förändras tiderna, Kuba, vi är så lyckliga att vara här”.

Bandet spelade hits som Jumpin’ Jack Flash, It’s Only Rock ‘n’ Roll, Paint It Black, Honky Tonk Women, Start Me Up, Brown Sugar, You Can’t Always Get What You Want och (I Can’t Get No) Satisfaction, liksom några riktiga överraskningar.

Som en kuban sade: “Wow, aldrig någonsin trodde jag att jag skulle få uppleva detta. Detta har varit en stor dröm för mig. Vi vill ha mer av detta. Det här är bara början. Fantastico.”

“Stunning performance” -Frances Robles, New York Times

“This was no ordinary concert-Richard L. Dewey, Rolling Stone

“Spectacular” -Jonathan Watts, The Guardian

“Unforgettable” -Robin De Peyer, Evening Standard