Tristan och Isolde *LIVE*

8 oktober, 2016 kl. 18:00 - 23:15

Folkets Hus och Parker livesänder Tristan och Isolde från Met med Nina Stemme i huvudrollen. Den 8 oktober 18.00 visas den på ett stort antal av våra biografer runt om i Sverige.

Säsongens första opera är också den hundrade operan som direktsänds på bio från Met! I nyuppsättningen av Wagners Tristan och Isolde, gör Sir Simon Rattle sin debut som dirigent vid en livesändning från Met.

Nina Stemme gör sin paradroll som Isolde – en roll som hon har sjungit på operascener runt om i världen. Hennes Tristan är den australiske hjältetenoren Stuart Skelton, som sjöng Siegmund i Wagners Ring på Met 2013.

I ensemblen ingår även Ekaterina Gubanova som Brangäne och Evgenij Nikitin som Kurwenal (både i sina Met-debuter). René Pape repriserar rollen som kung Marke, en roll som han fått fantastiskt beröm för i tre tidigare Met-säsonger.

Iscensättningen av Mariusz Treliński (som 2015 regisserade Iolanta och Riddar Blåskäggs borg) är en samproduktion med Festival Hall Baden-Baden, Teatr Wielki – polska nationaloperan och China National Centre for the Performing Arts (NCPA) Beijing.

I rollerna: Nina Stemme (Isolde), Ekaterina Gubanova (Brangäne), Stuart Skelton (Tristan), Evgenij Nikitin (Kurwenal), René Pape (Kung Marke)

Dirigent: Sir Simon Rattle
Regi: Mariusz Treliński