Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

TURANDOT

10 oktober, 2020 kl. 17:00 - 19:30

180kr

Sveriges stjärnsopran Nina Stemme ser vi i en efterfrågad repris av Turandot. Inspelad på Metropolitan och visas på Folkets Hus och Parkers biografer från den 10 oktober.

Nina Stemme gör den krävande rollen som Puccinis iskalla prinsessa. Anita Hartig gör sin första Met-roll som slavflickan Liù. Marco Berti är Calàf, friaren som riskerar sitt huvud för att få Turandots hand, och Alexander Tsymbalyuk är Timur. Paolo Carignani dirigerar den visuellt spektakulär uppsättningen, som ursprungligen skapades av film- och operaregissören Franco Zeffirelli 1987.

Turandot är inspelad på Met 2016.

RECENSIONER:
”Timur, som sjöngs av Alexander Tsymbalyk gör tillsammans med Nina Stemme kvällens bästa insats! Det är nu andra gången på mindre än ett halvår som jag upplever Nina Stemme i en av sina paradroller, men gårdagens upplevelse slår Kungliga Operans med hästlängder.
Förklaringen ligger förmodligen i den fantastiska uppsättningens scenografiska lösning, men också att Zeffirelli har varit tydlig med att låta handlingen utspelas i den av kompositören förlagda tiden och miljön.
Som vanligt gör Metropolitans orkester och kör en utmärkt insats denna gång under ledning av dirigenten Paolo Carignani och det tillsammans med den storslagna scenografin gör föreställningen till en sevärd upplevelse.” – OPERALOGG

SPELTID

PREMIÄR 10 OKTOBER

INSPELAD FÖRESTÄLLNING FRÅN JANUARI 2016

METROPOLITAN, NEW YORK

DIRIGENT:Paolo Carignani

I ROLLERNA:Nina Stemme (Turandot), Anita Hartig (Lių), Marco Berti (Calāf), Alexander Tsymbalyuk (Timur)

SVENSK TEXT!

(Länk till biljetter)

Dela:

Detaljer

Datum:
10 oktober, 2020
Tid:
17:00 - 19:30
Pris:
180kr
Evenemang Kategorier:
,

Plats

Kulturhuset
Textilgatan 1
Skene, 51161 Sverige
+ Google Map
Telefon:
070-694 01 97
Webbplats:
www.kulturhusetskene.se
Dela: