Lokal galainvigning av Göteborg Film Festival

Datum tid och plats: Fredag 27 januari, kl. 18.30-21.00, Bio Folkan Skene

 I år är Marks kommun en av Göteborgs Film Festivals filmkommuner, vilket innebär att det kommer hända många spännande saker inom film och på bio i Mark i år!  

Den 27 januari startar Mark filmkommunåret med att rulla ut röda mattan på Bio Folkan Skene och är en av 53 biografer, i hela Sverige, som är med och visar årets invigningsfilm av Göteborgs Film Festival.

Kvällens program

Festligheterna börjar från kl. 18.30 med tal av kultur- och fritidsnämndens ordförande Birgitta Andersson (S) och Marks Filmstudio serverar snittar och bubbel till självkostnadspris. Därefter fortsätter kvällen i biosalongen med årets invigningsfilm “Exodus” av Abbe Hassan. 

Med visuell och känslomässig kraft iscensätter Abbe Hassan ett drama om råbarkad flyktingsmugglare som möter tolvårig flicka på flykt.

I en turkisk hamn kliver en ström av människor ut ur den blekt gula containern. Det är 2015 och miljoner flyktingar försöker ta sig in i ett stängt Europa. En av dem är den tolvåriga syriska flickan Amal. Hennes systrar ska finnas i Grekland, hennes föräldrar i Sverige. Men dit är det långt när den turkiska polisen plötsligt stormar containerhamnen. Abbe Hassan, som tidigare producerat Måste gitt och regisserat kortfilmen Guld (GFF 2018), långfilmsdebuterar med en urstark film som med actionsekvenser och thrillerinslag skapar en dynamisk bild av en specifik europeisk närhistoria, men också ett intimt porträtt av två människor som av olika anledningar måste ty sig till varandra. Ashraf Barhoum och Jwan Alqatami agerar med bultande liv och ger känslomässiga nyanser till den oväntade vänskapen som tar dem båda till nya platser.

Biljetter

Förköp på www.bio.se/folkan eller köp i samband med filmvisningen på Bio Folkan Skene.

Biljettpriset för de lokala festivalfilmvisningarna är 80 kr/styck.  

Dela:

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar