Lokaler

Mångfald och utrymmen

De flesta av våra lokaler hyrs ut till fasta hyresgäster i nuläget.
Man kan dock hyra A-salen per timma.. se längst ner på sidan

Det är många föreningar och andra som hyr lokaler i Kulturhuset. Marks Finska Förening, Marks Budoklubb, Hjärt och Lungsjukas Förening och Ängskolan.

Danskompaniet hyr flera lokaler för sin dansundervisning som aktiverar många ungdomar och årligen har stora dansshower.

Ängskolan hyr regelbundet vår A-sal som aula. Ängskolan och Tingvallaskolan har även anlitat oss för filmvisning, teater och dylikt.

Bio, teater, musik och kultur

Film skall ses på bio där man sitter i sköna stolar, har bästa bild, digitalt ljud och naturligtvis hörslinga. Varför åka någon annanstans och se film när Kulturhuset i Skene har filmerna lika snabbt som i Borås eller Göteborg. Dessutom har vi gott om utrymme, minst lika bra teknik och 20-30kr lägre biljettpris. Då biosalongen är rymlig har vi heller inga köer.

Vi visar även teater, har musik- & kulturevenemang för både barn och vuxna. Vår stora A-sal fungerar både som salong och biograf. Vi visar cirka 50 filmer per år för både barn och vuxna.

Den senaste satsningen vi gjort är att börja direktsända operor, baletter, konserter och teaterföreställningar på direktlänk med bästa HD-kvalité och surroundljud.

För föreställningar, föreläsningar eller möten

Vi har ett ekonomiskt stöd, en uppdragsersättning från Marks Kommun för att kunna hyra ut lokaler till föreningslivet och privatpersoner till ett överkomligt pris. Vi kan hyra ut vår stora A-sal med scen och 217 sittplatser (+4 Rullstolsplatser). Även mingelrum och foajé kan hyras ut för mindre möten.

Kontakta Kulturhusets administration på tel: 070-694 01 97 dagtid måndag till fredag, så lotsar vi dej vidare.

Dela: